OZNANILA za 28. nedeljo med letom, 11.10.2015

OZNANILA v PDF

DRUŽINA IN ZAKRAMENT ZAKONA!
Kot je bilo že zapisano, v teh dneh poteka v Vatikanu redna sinoda o družini pod naslovom: »Poklicanost in poslanstvo družine v Cerkvi in sodobnem svetu.« Zakaj je Cerkvi družina tako pomembna?
»Cerkev je mati in učiteljica. Njeno učenje, ki je zvesto trajnemu cerkvenemu izročilu, morata spremljati globoko razumevanje in materinska nežnost. Blaženi Pavel VI. je ob sklepu drugega vatikanskega koncila prenesel sporočilo prilike o dobrem Samarijanu na Cerkev ter jo ponudil kot paradigmo aktualizacije Cerkve v sedanjem svetu. »Cerkev mora z materinsko skrbjo skrbeti za ranjene družine, ločene, ločene in ponovno poročene.« Ta tematika je bila v središču pozornosti tudi med izrednim zasedanjem lansko leto. Nujno je najti besede in poti, ki bodo »zveste trajnim vrednotam krščanske miselnosti« in bodo prav tako imele pomen za te osebe, ki se ne smejo čutiti kot »izobčene« in izključene iz Cerkve in njene skrbi, ker to pač niso.«
Naj nas te besede spodbudijo k pomnoženi molitvi za družine in zakonce.
Cerkev pa si tudi želi, da bi kristjani, ki že živijo skupaj in imajo otroke, pa niso poročeni, čim prej le sklenili zakrament zakona. Tudi v naši župniji je veliko takih. Želja je, da bi kristjani zbrali pogum in vero ter le sklenili obljubo pred Bogom.

V minulem tednu so bila končana gradbena dela v zvezi z OBNOVO SISTEMA OGREVANJA z vodno vrtino in toplotnimi črpalkami. Potrebna je še montaža in vzpostavitev sistema. Zahvljujemo se za vse prejete darove in se še naprej priporočamo.

Jutri, v ponedeljek 12. 10. ob 20. uri je redno SREČANJE ČLANOV ŽPS.

V četrtek, 15. 10. 2015 ob 20.15, bo ob 650-letnici Novega mesta v naši cerkvi KONCERT GLASBENE ŠOLE MARJANA KOZINE, ki ga pripravljajo v organizaciji Kulturnega centra Janeza Trdine. Vabljeni!

V petek, 16. 10. ob 17.45. je SHOD VSEH MINISTRANTOV NAŠE ŽUPNIJE. Na tem shodu želimo, da bi vsi skupaj začutili pomembnost in potrebnost ministranta pri maši in njegovega služenja župniji. K udeležbi vabimo tudi starše mlajših ministrantov.

V soboto, 17. 10. ob 17. uri je REDNO SREČANJE BRATOV IN SESTER FRANČIŠKOVEGA SVETNEGA REDA.

Prihodnjo nedeljo, 18. 10., bo pri večerni sv. maši ob 19. uri VPIS IMENA KATEHUMENOV, ki bodo v mesecu novembru prejeli zakramente uvajanja. Podprimo jih z molitvijo!

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče za oktober in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
17. 10.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz ulic: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

SVETOPISEMSKI MARATON
Pridružujemo se svetopisemskemu maratonu, ki letos nosi naslov: V ljubezni ni strahu.
Mini svetopisemski maraton bo v Novem mestu potekal tri dni od 12. 10. do vključno 14. 10. 2015, vsak dan od 17. do 20. ure, v kapeli (1. nadstropje) Zavoda F. I. Barage v Novem mestu.

ROMANJE NA BREZJE je prihodnjo nedeljo, 18. oktobra. Kot po navadi bo avtobus odpeljal iz Kandije ob 13. uri. En avtobus pa bo pobiral tudi po podružnicah: ob 12.35 Veliki Slatnik in potem naprej čez Križe, Potov Vrh, Petelinjek in naprej do mesta. Cena prevoza je 10 €. Prijavite se v župnijski pisarni.

ŠKOFIJSKO SREČANJE DRUŽIN je v soboto, 17. 10. na Sevnem pod Trško Goro. Vzemite si zloženke in pridite na ta shod družin novomeške škofije. Program bo trajal od 9. do 16. ure. Med 8. in 9. uro bo zbiranje, ob 9.00 molitev in pozdrav ter nato začetek programa, posebej za odrasle, otroke in mladino.

DUH ASSISIJA
V soboto, 24. 10., bo pri nas v kloštru srečanje vseh, ki jim je blizu Duh Asissija, molitev za mir. Ob 9.30 je zbiranje, sledi adoracija v cerkvi, okrepčilo, predavanje, pričevanje, kosilo, delavnice in zaključna sv. maša ob 15. uri, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pridite!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.