8. dan: petek, SPRAVA – IZVIR SOŽITJA

Včerajšnji dan je bil na misijonu v Novem mestu posvečen spravi, in sicer spravi z Bogom, z bližnjimi in tudi narodni spravi. V mašnih nagovorih so misijonarji povabili k dejanju notranje osvoboditve v zakramentu spovedi, k novemu začetki, ki ga omogoča Jezusova daritev na križu, njegovo trpljenje, smrt in vstajenje. V vseh treh župnijah je bil spovedni dan.

Zvečer pa so prostore Baragovega zavoda napolnili mladi ter zakonci in tudi še neporočeni pari. Množico mladih je s svojo življenjsko zgodbo nagovoril misijonar brat Jožko Smukavec in jih povabil, da povabijo Jezusa v svoje življenje in z njim bodo odkrili in cenili tudi dragocenost svojega življenja. Z Jezusom je mogoče najti pod do sebe, do bližnjega, najti smisel življenja, je naglasil. Pričevanje se je prelilo v slavljenje in molitev pred Najsvetejšim, ki so ga popestrile pesmi in melodije duhovno ritmične glasbe glasbene skupine RoKapela. Po blagoslovu, ki ga je podelil misijonar p. Branko Cestnik je sledilo še druženje mladih ob pesmi in klepetu.

Zakonce in še neporočene pare, ki so napolnili dvorano in hodnik zavoda, pa je nagovoril misijonar p. dr. Andraž Arko. Navzoče je povabil k hvaležnosti drug za drugega, h gradnji trdnega in ljubečega odnosa, ki omogoča varnost, sprejetost in medsebojno podarjanje. Povabita v svoj odnos Jezusa, je povabil p. Andraž, on lahko da trdnost in trajnost vsemu kar je le človeško, krhko, začasno.

Danes pa se bo več kot tristo veroučencev zbralo na misijonskem oratorijskem dnevu, zvečer pa bo pogovor z vsemi štirimi misijonarji. Jutri, v nedeljo, bo sklep misijona s slovesnim bogoslužjem v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, somaševanje bo vodil škof Andrej Glavan, prepeva več kot 200 pevcev, ob spremljavi Pihalnega orkestra Krka. Slovesnost pa se bo zaključila s koncertom Tria Vivere, nagovorom župana MO Novo mesto in pričevanji nekaterih udeležencev misijona.   Sveto mašo bo neposredno prenašal Radio Ognjišče.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.