6. POSTNA NEDELJA, 14. 4. 2019 – CVETNA

OZNANILA PDF

 

POSTNI ČAS – VELIKI TEDEN

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednjo pobud0.

Šesta luč: TEDEN TIŠINE
Besede svetega Vincencija naj nam bodo spodbuda: »Utihnejo naj besede, spregovorijo naj dela.« In naše poročilo v velikem tednu bo daritev in zmaga.

POVABILO
OTROCI: Ta teden se odpoveš televiziji in računalniškim igricam.

MLADI: Teden brez dolgega »chetanja« in drugih aktivnosti na telefonu in brez objav. Udeleži se vsaj enega obreda velikega tedna.

ODRASLI: Teden brez radia na poti v službo, v tišini moli rožni venec in premišljuj o Jezusovih zadnjih dnevih. Namesto elektronskega razvedrila beri dobro knjigo.

STAREJŠI: : Preživi uro dopoldan brez radija in v tišini zmoli rožni venec ter premišljuj o Jezusovi daritvi.

****************************************

MED 6. POSTNIM TEDNOM

 SPOVEDOVANJE: v ponedeljek in torek: zjutraj od 7.30 do konca svete maše in zvečer uro pred sv. mašo in do konca svete maše. Od srede do velike sobote pa od 7.30. do 12h in od 14h do konca sv. maše ob 19h.

 VELIKI ČETRTEK – spomin zadnje večerje: zjutraj ob 8h molitev hvalnic in križevega pota;

o V STOLNICI je slovesna krizmena sv. maša ob 9. uri – VABLJENI.
o slovesna sveta maša ob 19h, po sv. maši sledi molitev pri Jezusu v ječi; darovi pri sv. maši so namenjeni za Karitas. Še posebej povabljene družine s prvoobhajanci.

 VELIKI PETEK – strogi post, kar pomeni, da se smemo do sitega najesti enkrat na dan, če smo zdravi (stari od 18. do 70. leta), zdržek od mesa pa velja od 14. leta; za bolnike in starejše od 70. leta ne velja strogi post:
o ob 8h in 15h vabljeni k molitvi križevega pota;
o zvečer so ob 19h obredi velikega petka; sledi molitvena ura pri Božjem grobu; darovi so namenjeni za kristjane v Sveti deželi – za Božji grob.

 VELIKA SOBOTA – Jezus v grobu: blagoslov velikonočnega ognja ob 7h na samostanskem vrtu.

 BLAGOSLOVI VELIKONOČNIH JEDIL
o Podružnice:
14.15 – Krka, 15h – Gotna vas, 16h – na Cikavi pri Judeževih in ob 16.30 – Smolenja vas; 16.30 – Veliki Slatnik in ob 17.30 Potov Vrh.
o župnijska cerkev:
ob 13h, 14h, 15h, 16h in 17h.
o SLOVESNA VIGILIJA: ob 19h, prepeva Frančiškanski komorni zbor.

ČIŠČENJE CERKVE
18. 4. po molitvi križevega pota ob 8.30: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

• VELIKA NOČ 2019: letos praznujemo Veliko noč 21. aprila; VABLJENI k slovesnim svetim mašam: VELIKONOČNA PROCESIJA s sv. mašo bo ob 6.30 (prepeva Župnijski pevski zbor, ki poje tudi ob 11.30), nato sledijo svete maše ob 8.30 (ljudsko petje), 10h (otroški in mladinski pevski zbor), 11.30 in 19h.

***********DRUGA OBVESTILA IN POVABILA***********

• PREDAVANJE OB 550-LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO: v nedeljo, 14. 4. po večerni maši: predava dr. Matej Hriberšek!

• VEROUČNA ŠOLA: rednega verouka sedaj ni do 5. maja zaradi velikonočnih in prvomajskih počitnic. Veroučenci ste skupaj s starši lepo povabljeni, da se udeležite vsaj en večer obredov Velikega tedna.

• ZAKONSKI JUBILANTJE: pari, ki letos praznujete: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 in več zakramenta svetega zakona, se prijavite za praznovanje zakonskih jubilejev, ki bo v nedeljo, 12. maja ob 11.30.

• STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH: letos bodo romali v soboto, 11. maja; pot bo vodila v Rogaško Slatino na ogled starodavne steklarne, muzeja kmečke opreme in še kaj. Odhod bo ob 7. uri iz Kandije. Cena je 30 €.

• STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA: sobota, 18. maj; romale bodo v Koper in Piran ter Hrastovlje.

• PROŠNJA ZA POMOČ V KLOŠTRU: bratje v kloštru se obračamo na vas s prošnjo. Potrebujemo ženo za likanje (enkrat na teden po nekaj ur!). In eno ali 2 osebi za delo na našem vrtu. Lahko si pridelata zelenjavo tudi zase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.