5. nedelja med letom – 9.2.2020

PDFoznanila

Lurška 9-dnevnica

 

LURŠKA MATI BOŽJA – ZDRAVJE BOLNIKOV

Za letošnji 28. svetovni dan bolnikov, ki bo potekal 11. februarja 2020, je sveti oče za naslov izbral stavek iz Matejevega evangelija: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). Te Jezusove besede kažejo na »skrivnostno pot milosti, ki se razodeva preprostim in ki daje počitek obteženim in utrujenim«. Izražajo »solidarnost Sina človekovega, Jezusa Kristusa, do prizadetega in trpečega človeštva«. – Nekaj misli iz pisma!

Jezus ponuja svoje usmiljenje
Kot zapiše papež ob 28. svetovnem dnevu bolnikov, Jezus namenja to povabilo bolnim, zatiranim in revnim, ki znajo biti neposredno odvisni od Boga in ki, ranjeni s težo preizkušnje, potrebujejo ozdravitev.

Kdor doživi tolažbo, lahko daje tolažbo
Jezus goji takšna čustva, ker je on sam postal slaboten, ko je doživel človeško trpljenje in od Očeta prejel počitek. »Samo kdor to izkusi v prvi osebi, je lahko tolažba za drugega,« izpostavi papež.

Cerkev kot gostišče dobrega Samarijana
Papež se obrne na same bolnike: »Dragi bolni bratje in sestre, bolezen vas na poseben način postavlja med tiste, ki ‘utrujeni in obteženi’ pritegujejo Jezusov pogled in srce. Od tu prihaja luč za vaše temne trenutke, upanje za vašo obupanost. Vabi vas, da greste k Njemu: ‘Pridite!’ V Njem boste namreč našli moč, da prestanete nemir in si odgovorite na vprašanja, ki se v tej noči telesa in duha dvigajo v vas. Ja, Kristus nam ni dal receptov, ampak nas s svojim trpljenjem, smrtjo in vstajenjem osvobaja zla.«

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2020

VSAK DAN JE MOLITEV SERAFINSKEGA ROŽNEGA VENCA
V LURŠKI KAPELI OD 17h DO 18h, NATO SLEDI SVETA MAŠA OB 18h!

PROGRAM: Ostali so še trije večeri!

8. DAN: nedelja, 9. 2.:
SVETA DEŽELA – DEŽELA RAZLIČNOSTI – p. Peter LAVRIH OFM.

9. DAN: ponedeljek, 10. 2.: CERKEV JE PROSTOR RAZLIČNOSTI
– Robert FRIŠKOVEC

TOREK, 11.2., praznik Lurške Matere Božje: SOBIVANJE V RAZLIČNOSTI –
upokojeni ljubljanski nadškof
msgr. Anton STRES

HVALA vsem za prisotnost, molitev in darove! – Bog naj vas blagoslavlja!

PATROCINIJ V KAPELI NOVOMEŠKE BOLNIŠNICE
Kot vsa zadnja leta, bo tudi letos slovesna sv. maša ob godu Lurške Matere Božje, zavetnice bolnišnične kapele. Daroval jo bo generalni vikar novomeške škofije, prelat Božidar Metelko, in sicer v sredo, 12. 2., ob 19.30. Eno uro prej, ob 18.30, bo molitev pred Najsvetejšim.
HVALA p. Marku NOVAKU, bolnišničnemu kuratu, za njegovo »izgorevanje« pri delu za bolnike!

 

DRUGA OBVESTILA IN POVABILA

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE

15. 2.: Kandija in Grm.

• INFORMATIVNA DNEVA: Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu v Ljubljani vabita osmošolce in devetošolce na informativna dneva v petek, 14. 2. 2020, ob 9. in 15. uri in v soboto, 15. 2. 2020 ob 9. uri. Vabljeni vsi, ki se odločate o vpisu v srednjo šolo in bi si želeli ogledati tudi življenje na katoliški šoli in v dijaškem domu.

• SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITEV NAD POSAMEZNIKI: Vabljeni v četrtek, 13. 2. ob 18h.

• GOD SV. VALENTINA: Ob godu sv. Valentina bo sv. maša na Potovem Vrhu v petek, 14. 2. ob 16h; zunanje praznovanje godu pa bo v nedeljo, 16. 2. ob 10h.

• KAM ME KLIČŠ? – VEČERI ZA MLADE NA TEMO POKLICANOSTI: naslednji večer bo v soboto, 15. 2. ob 18.30 v Baragovem zavodu. Gost večera bo Gašper M. Otrin, salezijance. Mladi, lepo povabljeni!

• NOVOMEŠKI SAKRALNI ABONMA: V nedeljo, 16. 2., bo ob 19h v okviru sakralnega abonmaja koncert z naslovom MISIONAR, KANTATA O IGNACIJU KNOBLEHARJU; sodelujejo: Jelena Susnick, dirigentka; Zala Hodnik, sopran; Rok Ferenčak, tenor; Robert Vrčon, bariton; Manca Bratkič, oboa; Gregor Klančič, orgle in Mešani pevski zbor. Lepo vabljeni!

• PRVOMAJSKO ROMANJE NA BAVARSKO – od 26. do 28. aprila 2020: Podroben program s prijavnico vam je na voljo. Prijave že zbiramo. Ob prijavi vplačate 50 €. Pohitite s prijavo! Želimo napolniti tretji avtobus, saj sta dva že polna.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.