5. NEDELJA MED LETOM, 10. 2. 2019

OZNANILA PDF

 

OZIRAJ SE LURŠKA MARIJA NA NAS…

V teh dneh v naši župniji veselo prepevamo pesem Zvonovi, zvonijo, premilo pojo… – to je najbolj znana lurška pesem, ki opeva Marijo iz Lurda. Drugi kitica pa pravi: Oziraj se Lurška Marija na nas, veselo prepevamo Tebi na glas…tiha prošnja skrita v pesmi, naj postane naša iskrena iz srca, ki se razliva pred Marijo. Naj se Marija ozre na nas, naše življenje, naše stiske, bolezni, trpljenje, preizkušnje… Če kdo, potem nas razume Marija, saj je naša mati, ki skrbi za nas.
Jutri, 11. februarja, praznujemo praznik Lurške Gospe. Zvečer bomo zaključili našo devetdnevnico, ki je bila letos posvečena 550 – letnici prihoda frančiškanov v Novo mesto. Vabljeni, da se udeležite slovesne svete maše ob 18h, ki jo bo daroval beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar.
Po maši pa sledi procesija z svečkami, ki jih prinesite s seboj.
Naj naša pobožna molitev po Mariji izprosi od Boga blagoslov.
Hvala Vam za vašo udeležbo in sodelovanje na devetdnevnici; še posebej naši organistki Snežki Podpečan za orglanje in župnijskemu zboru za prepevanje na začetku in ob koncu; hvala naši skrbni zakristantki Ani. Hvala tudi za vse vaše darove. Hvala zakoncema Zvonetu in Meti Blažič za okrasitev.

11. 2. – SVETOVNI DAN BOLNIKOV
Besede papeža Frančiška:

Dragi bratje in sestre!
»Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« (Mt 10,8). Te besede je Jezus izrekel, ko je poslal apostole oznanjat evangelij, da bi njegovo kraljestvo raslo z dejanji zastonjske ljubezni.
Na 27. svetovni dan bolnikov, ki ga bomo slovesno obhajali 11. februarja 2019 v Kalkuti v Indiji, nas Cerkev – Mati vseh svojih otrok, zlasti bolnikov – spominja na to, da so velikodušna dejanja, kot je dejanje usmiljenega Samarijana, najbolj verodostojna sredstva evange-lizacije. Skrb za bolne zahteva strokovnost, ljubeznivost ter iskrena, preprosta in svobodna dejanja, kot je objem, ki bližnjemu govori o tem, da je drugemu »drag«.

SVETA MAŠA ZA OZDRAVITEV DRUŽINSKEGA DEBLA IN MOLITVE PO NJEJ: v četrtek, 14. 2. ob 18h.

2. PREDAVANJE OB 550-LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NM
Vabljeni na predavanje, ki ga bo imel dr. Jožef Škofljanec pod naslovom Novomeški frančiškanski samostan in province. Predavanje bo v nedeljo, 17. 2., po večerni sv. maši ob 18h.

ČIŠČENJE CERKVE
16. 2.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

• PATROCINIJ V BOLNIŠNIČNI KAPELI: kapela v novomeški bolnišnici je posvečena Lurški Materi Božji. Zato je vsako leto v bližini njenega godu slovesna sveta maša v bolnišnični kapeli. Letos jo bo v sredo, 13. 2. ob 19.30 daroval p. Krizostom Komar; pred tem bo eno uro prej molitev serafinskega rožnega venca in na koncu blagoslov z Najsvetejšim. Prijatelji bolnikov, prav lepo povabljeni.

•ISKRENA HVALA ZA NESEBIČNIO SLUŽENEJE p. Markotu Novaku, skrbnemu pastirju bolnikov v novomeški bolnišnici. V zadnjem času ima veliko klicev in posledično zaradi tega veliko dela. Žal ,vedno znova bolniki umirajo pred njegovim obiskom. Svojci in tudi bolniki, poskrbite, da boste z zakramenti okrepljeni že pred odhodom v bolnico. Malo se čudno sliši, da nekoga prehiti nenadna smrt v bolnici, ko je star 90 in še več let. Starejše osebe nad 70, predvsem pa bolne, naj bi vsako leto poskrbele za bolniško maziljenje, ki je čudovit zakrament ozdravljenja in tudi duhovne ter telesne okrepitve.

• SKUPINA ZA RAZPOROČENE ALI LOČENE V CERKVI: vsi, ki ste doživeli to bolečo izkušnjo, lepo vabljeni na srečanje v torek, 12. 2. ob 19.30.

• SV. VALENTIN NA POTOVEM VRHU: sv. maša bo v četrtek, 14. 2. na god ob 17h in v nedeljo ob 10. uri kot shod ob sv. Valentinu.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: 2 avtobusa sta polna, zato smo odprli čakalno listo – 3. avtobus bo šel, če jih bo prijavljenih vsaj 40. Čimprej se prijavite tisti, ki želite poromati. Cena romanja je 290€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.