5. POSTNA NEDELJA, 7. 4. 2019

OZNANILA PDF

 

POSTNI ČAS

Slovenska karitas nam za letošnji postni čas pošilja naslednjo pobud0.
Peta luč: TEDEN ODPOVEDI
Kaj pa je drugega značilnost današnjega časa, kot eno samo hitenje. Od jutra do noči… Pa še ponoči se prebujamo, ker se spomnimo, da česa morda nismo opravili, da smo kaj zamudili, da bo naslednji dan naporen, ker nas čaka kar preveč stvari. In tako se zbujamo utrujeni, vstajamo z levo nogo in ves dan smo nadležni samemu sebi – kaj šele drugim.
Rudi Kerševan je zapisal: »Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.«
Ponosni in veseli bi morali pogledati v nov dan, saj so nam od včeraj ostali talenti, lepo okolje, v katerem živimo, prijazni ljudje, ki nas obdajajo, sodelavci, sošolci, prijatelji, s katerimi se bomo srečali.
Naj bo zapisovanje dogodkov v tem tednu polno veselih odpovedi praznim stvarem in radostno nadomeščanje tega s cvetovi in žarki iz ljubečega srca.

POVABILO
OTROCI: Vsak dan se nečemu odpovej (sladkariji, posladku, kozarcu soka, računalniški igrici…) in to daruj Jezusu za nekoga, ki je v stiski.

MLADI: Odpovej se v tem tednu obiskom okrepčevalnic s hitro hrano (fast food) in jej skromno.

ODRASLI: V tem tednu se odpovej eni od svojih razvad in alkoholu. Če si se temu odpovedal za ves post, vabljen, da se odpoveš obrekovanju.

STAREJŠI: Trudi se, da bi ta teden preživel vedro, brez pritoževanj nad težavami, ki jih prinaša življenje, in z nasmehom (in darom) osreči koga.

MED 5. POSTNIM TEDNOM

• DANES SE PRIČENJA RADIJSKI MISIJON: na Radiu Ognjišče poteka 14. radijski misijon, ki bo največji po številu misijonarjev. Naslov letošnjega radijskega misijona “Cerkev je mlada” je navdihnila lanska sinoda mladih. http://tehnika.ognjisce.si/robertb/misijon/

• SPOVED VEROUČENCEV: bo potekala v tem tednu v času verouka.

• MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: nedelja, 7. 4. ob 18.30; torek, 9. 4. ob 18.30 – člani ŽPS in petek, 12. 4. ob 18.30 – 5. razred.

• SKUPINA ZA RAZPOROČENE: torek, 9. 4. ob 20h.

• SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI: četrtek, 11. 4. po večerni sveti maši.

• OLJČNE VEJICE: vzemite in jih prinesite na Cvetno nedeljo, k blagoslovu. SLOVESEN BLAGOSLOV ZELENJA bo pred cerkvijo pri sv. maši ob 10. uri.

ČIŠČENJE CERKVE

13. 4.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

ŠE OZNANILA IN POVABILA

• TRADICIONALNO SREČANJE ZA BOLNE IN OSTARELE: srečanje je organizirano v okviru Župnijske karitas. Potekalo bo v soboto, 13. aprila: prične se z molitvijo rožnega venca ob 14.30 in priložnostjo za sveto spoved ter nadaljuje s sv. mašo. Po njej sledi druženje v samostanski obednici. Prosimo za sladke dobrote, ki jih prinesite do sobote do 12. ure.

• PREDAVANJE: V nedeljo, 14. 4. 2019 ste vsi lepo vabljeni po večerni sveti maši ob 19 uri da ostanete ali se udeležite kratkega predavanja, ki ga bo v naši cerkvi imel ob 550. letnici prihoda frančiškanov v Novo mesto, dr. Matej Hriberšek, docent na Oddelku za klasično filologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Naslov predavanja bo: “Podoba Novega mesta v Fajdigovi Frančiškanski kroniki”. Lepo vabljeni.

• VABLJENI K VELIKONOČNI SVETI SPOVEDI! – SPOVEDNI DAN v okviru misijona bo v petek, 12. aprila od 7.30 do 19. ure. Izkoristite lepo priložnost in ne čakajte na zadnje dni.

• STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH: letos bodo romali v soboto, 11. maja; pot bo vodila v Rogaško Slatino na ogled starodavne steklarne, muzeja kmečke opreme in še kaj. Odhod je ob 7. uri iz Kandije. Cena je 30 €.

• STANOVSKO ROMANJE DEKLET IN ŽENA: sobota, 18. maj; romale bodo v Koper in Piran ter Hrastovlje.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave smo zaključili. PRIJAVLJENI NAJ V TEM TEDNU PORAVNAJO CELOTNO CENO.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.