4. adventna nedelja – 23. 12. 2018

OZNANILA PDF

4. ADVENTNA – BOŽIČ
Gospod je že blizu,
pridite molimo!

Četrti adventni teden je letos dolg samo dva dni. Stara in vedno nova resnica: zaman je prišel Jezus na svet, če zanj ni prostora v človekovem srcu. Božič bo za nas praznik le, če mu bomo v svojih srcih pripravili prijazno bivališče. Nekaj ur nam je še ostalo.

SVETA SPOVED
Danes in jutri smo vam preko dneva še posebej na voljo za prejem zakramenta svete spovedi.

BOŽIČ – GOSPODOVO ROJSTVO
Svete maše bodo kot ob nedeljah, tudi v bolnišnici ob 19.30.

SV. ŠTEFAN – PRVI MUČENEC
Svete maše bodo ob 8h, 10h in 18h – lepo povabljeni.
Popoldan ob 17.30 vabijo župljani Gotne vasi pred in v vaško cerkev sv. Lenarta na praznovanje Božiča in počastitev državnega praznika – Dan samostojnosti.
Zvečer ob 18.45. uri, po sv. maši, je v naši cerkvi tudi koncert glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, učenci Valerije Šoster iz solopevskega razreda.
Na praznik sv. Štefana gredo popoldan na krajši izlet, ogled jaslic, ministranti naše dekanije – Kočevje, Ribnica, Nov Štifta, Stična…

BISERNA POROKA – 60 LET
Na praznik sv. Štefana bosta na svojem domu v krogu svojih domačih, obhajala 60 let skupnega življenja Nežka in Anton GREGORČIČ iz Petelinjeka. Iskrene čestitke!

SVETE MAŠE SVETEGA VEČERA IN POLNOČNICE

V večeru in noči Svetega večera bomo obhajali svete maše:
– ob 17h – v porodnišnici
– ob 20.30 – polnočna maša za družine (program pred sv. mašo se prične ob 20.15; pripravili so ga naši otroci pod vodstvom Sare Mihalič – HVALA!)
– 00.00 – polnočnica za župnijo (koncert božičnih pesmi pred mašo ob 23.20 – Pridite!)
– 00.00 – polnočna svete maša v Smolenji vasi: Mariji v zahvalo in v nadaljnje varstvo (ob 23.30 zbiranje pred gasilskim domom in od tam peš z baklami do cerkve!)
– 00.00 – polnočna sveta maša na Potovem Vrhu: za + Marijo, Valentina in Charlotte LUZAR ter za + Majdo in p, Igorja ŠTAMFELJ (ob 23. zbor pred jaslicami pri Treh potočkih na Velikem Slatniku in nato peš do Potovega Vrha!

MIRNE, BLAGOSLOVJENE IN
Z RADOSTJO NAPOLNJENE BOŽIČNE PRAZNIKE
VAM ŽELIMO BRATJE FRANČIŠKANI IZ KLOŠTRA.

ČIŠČENJE CERKVE
29. 12.: Ragovska ulica, Jakčeva in Maistrova.

• KOLEDARJI, DRUŽINSKA PRATIKA, VOŠČILNICE OD KARITAS: vse to dobite v župnijski pisarni. Obnovite pa tudi lahko naročnino za Družino (109,20 €,če plačate do konca januarja 2019 pa le 104 €), Ognjišče (33,50€) in Mohorjevke (prednaročilo šest knjig za 2020 je 48 €, samo Mohorjev koledar – 18€).

• KONCERT BOŽIČNIH PESMI PRED POLNOČNICO: Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart z zborovodjem Matevžem Novakom in organistko Snežko Podpečan vabi na predpolnočni božični koncert z začetkom, 24. 12. ob 23.20 – nato sledi polnočna sv. maša. Vljudno vabljeni!

• TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA Z ORKESTROM: 25. 12. ob 18.45 – VABLJENI!

• ROMARSKI IZLET – OGLED JASLIC: tudi letos se bomo podali na ogled jaslic in sicer v Laško, Celje in Vojnik, ki je zadnja leta v času božično-novoletnih praznikov še posebej živahen. Prijavite se v župnijski pisarni; cena prevoza je 10 € za odraslo osebo in 5 € za otroke.
Odhod je v soboto, 29. 12. ob 8h iz Kandije pri Windišarju.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave že sprejemamo in se bomo na romanju tako zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.