31. nedelja med letom – 4. 11. 2018 – ZAHVALNA IN LENARTOVA

OZNANILA PDF

PROGRAM MESTNEGA MISIJONA

 

H V A L A    L E P A

Prva nedelja po slovesnem prazniku Vseh svetih je ZAHVALNA, pri nas v kloštru, pri frančiškanih, pa je tudi LENARTOVA. 6. novembra obhajamo namreč slovesni praznik zavetnika samostana in cerkve sv. Lenarta.
Velikokrat je na tej strani med letom zapisana beseda HVALA. Danes naj bo zapisano HVALA LEPA vsem Vam, ki nas podpirate, nam velikodušno pomagate in za nas molite, velikokrat se za nas nesebično žrtvujete in predvsem darujete od svojih prihrankov z mnogotere namen, ko vas prosimo. Ne bo nič narobe napisano, da smo odvisni do vas, od Vaše dobrote. In ker je je resnično veliko in obilo, nam daje to moč in pogum ter v nas vzbuja hvaležnost. Naš samostan in župnija sta živa, ker tukaj živijo ljudje z veliko dobre volje in pripravljenosti na služenje. Še enkrat HVALA LEPA.
HVALA za darove 1.800€, ki ste jih minuli mesec na prvo nedeljo darovali mlade frančiškane in za darove 1.700€, ki ste jih na misijonsko nedeljo darovali za misijone. Hvala tudi za današnje darove, ki jih boste ob ofru darovali za samostan in cerkev.

Škofija Novo mesto – Škofova zahvala ob zahvalni nedelji
Eden od mašnih slavospevov pravi: »O Bog, tebi naša hvala ni potrebna, vendar se ti po tvoji dobroti smemo zahvaljevati. Naše hvalnice ti ničesar ne dodajo, pomagajo pa nam na poti k tebi.« Hvaležnost je ena najlepših lastnosti, ki plemeniti in bogati medsebojne odnose v družini in v vsaki skupnosti. Nehvaležnost pa te odnose najbolj moti in greni.
Zahvalimo se Bogu za sadove zemlje in za duhovne darove, ki jih prejemamo zlasti po zakramentih. Zahvala je najlepša prošnja za ponovno obdaritev.
Ob zahvalni nedelji čutim dolžnost, da se zahvalim vsem, zlasti najbližjim sodelavcem, ki po svojih službah nosite soodgovornost za našo novomeško krajevno Cerkev. Prisrčna zahvala gre vsem duhovnikom, ki z naklonjenostjo in razumevanjem spremljate naše delo in napore. Hvala redovnikom in redovnicam različnih redov in skupnosti, ki nosite težo pastorale in kateheze in veliko molite za rast Božjega kraljestva. Zahvaljujem se vsem župnijskim sodelavcem: članom ŽPS, ključarjem, pevcem in organistom, ministrantom, cerkovnikom in vsem, ki skrbite za lepoto in urejenost cerkva, zvonarjem in končno vsem, ki skrbite za vzdrževanje duhovnikov in njihovo dobro počutje. Bog povrni vsem, ki skrbite za vzdrževanje in obnovo cerkva. Hvala vsem bolnikom za njihovo darovano trpljenje in molitev, zlasti za nove duhovne poklice.
Hvala vsem dobrotnikom za vse redne in izredne nabirke, bodisi za vesoljno Cerkev, škofijo, župnijo ali njeno karitativno dejavnost. Verjemite, da se vsak novčič vpiše v vašo knjigo življenja.

Msgr. Andrej Glavan
Novomeški škof

SV. LENART, PROSI Z NAS!
Sklenili smo krog – od Lenarta do Lenarta, je naslov vsakoletne spominske knjižice, ki jo dobite ob Lenartovi nedelji. Zapisane besede, predvsem pa mnogotere fotografije so dokaz vsemu zgoraj napisanemu. V torek, 6. 11., na slovesni praznik sv. Lenarta, bomo s celodnevnim češčenjem Najsvetejšega v molitvi in pesmi dajali čast Bogu vsemogočnemu. Zaradi Njega zmoremo in moremo narediti vse, kar delamo. Vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim.

RAZPORED ČEŠČENJA:
• ob 8h sv. maša – od konca maše do 10.00 – skupina klepet ob kavici in drugi molivci
• od 10h do 11h – FSR
• od 11h do 12h – duhovniki dekanije Novo mesto
• od 12h do 13h – tiha molitev
• od 13h do 14h – Šolske sestre ND
• od 14h do 15h – Biblična skupina
• od 15h do 16h – Prenova v Duhu
• od 16h do 17h – sodelavci KARITAS
• od 17h do 17.30 – člani ŽPS
• ob 17.30 – pete litanije Srca Jezusovega
• ob 18h – sv. maša, ki jo bo ob somaševanju daroval g. Branko JUREJEVČIČ, kaplan v Metliki. Pri sv. maši bo prepeval Frančiškanski župnijski pevski zbor.

M I S I J O N
Misijonski program vas čaka. Še slabih 14 dni in misijon se prične.
HVALA vsem, ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik za stroške našega misijona,
ki je v cerkvi spredaj levo.

ČIŠČENJE CERKVE
10. 11.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

PO VRSTI ZAPISANO, KAJ NAS ČAKA V TEM TEDNU

• SREČANJE ŽPS: ponedeljek, 5. 11., ob 15h v Lenartovi dvorani.

• SODELAVCI KARITAS: srečanje bo tokrat zaradi praznika sv. Lenarta potekalo v četrtek, 8. 11., po večerni sv. maši. Na tem srečanju bo imenovana nova tajnica Župnijske karitas, gospa Cvetka PLANTAN. Po mesecih iskanja in molitve smo našli, verjamemo v to, pravo osebo. Naj bo na tem mestu napisana skromna beseda HVALA dosedanji tajnici, gospe Mileni HREN, ki je 4 leta nesebično in požrtvovalno vodila tajništvo. Naj ji bo dobri Bog po priprošnji sv. Lenarta bogat plačnik; predvsem naj ji nakloni zdravja in notranje sreče.

• DEKANIJSKO SREČANJE ČLANOV ŽPS – redno leto srečanje bo v Baragovem zavodu, v soboto, 10. 11., ob 10. uri.

• ZLATA POROKA: v naši cerkvi bosta v soboto, 10. 11., ob 11. uri praznovala zlato poroko zakonca RAUH – ISKRENE ČESTITKE!

LENARTOVA NEDELJA v Gotni vasi – 11. 11., ob 10h in MARTINOVA NEDELJA na Potovem Vrhu – 11. 11. ob 10h. Lepo povabljeni!

POPOLNI ODPUSTEK: milostni dar Cerkve, ko nam Bog odpušča častne kazni, moremo prejeti v prvih osmih dnevih novembra, če smo pobožno prejeli zakramente: spoved in obhajilo, nismo navezani na greh, ter smo obiskali pokopališče ter molili po papeževem namenu: vero, očenaš in zdravo Marijo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.