30. nedelja med letom – 28. 10. 2018 – ŽEGNANJSKA

OZNANILA PDF

PROGRAM MESTNEGA MISIJONA

 

POČITNICE S SVETNIKI

Naslov odraža dneve, ki so pred nami. Veroučenci in veroučenke nastopajo v teh dneh jesenske (krompirjeve) počitnice in v sredi njih bomo kristjani obhajali slovesni in zapovedani praznik VSEH SVETIH. Torej, jesenske počitnice so povezane z vsemi svetimi. Imejmo to v zavesti in spreminjajmo »mit« o dnevu mrtvih, kar nam že dolga desetletja vsiljujejo in dopovedujejo. Naši rajni niso mrtvi, ampak živi pri Bogu. Praznujmo praznik Vseh svetih radostno in veselo, zavedajoč se, da bomo vsi nekoč tam, kjer že kraljujejo sveti, tako upamo in se trudimo. Mar ne?

NE PRAZNOVANJU HALLOWEEN
Drugi, sodobnejši mit ali pravljica pa je tako imenovano praznovanje »Noč čarovnic«. Dragi starši, dragi otroci in vsi, ki kakorkoli želite praznovati to noč pred Vsemi svetimi! Uprite se temu, raje se zberite k skupni družinski molitvi in prižgite misijonsko svečo. Kajti na ta način boste klicali in molili Svetega Duha, v nasprotnem primeru častite in molite hudega (postavljanje buč in maskiranje v čarovnice!!!). Kristjan se je dolžan upreti vsemu hudemu, preganjati strah z molitvijo in drug drugemu vlivati upanje v življenje.

M I S I J O N
Misijonski program ste verjetno že dobili. Veliko izvodov ga še imamo na voljo. Vzemite si ga in ga delite ter prijazno spodbujajte in vabite ljudi na ta res milostni dogodek v našem mestu. Od začetka misijona nas loči samo še slabe 3 tedne.

BOLNI IN OSTARELI
V župnijsko pisarno ali župniku javite naslov vašega ostarelega brata ali sestro, ki bi želel, da ga obišče misijonar. Za njih si bodo misijonarji vzeli prve dopoldneve misijonskega tedna. Vse, ki jih obiščemo za prve petke bodo misijonarji obiskali po predhodnji najavi, ostale prijavite.

HVALA vsem, ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik za stroške našega misijona, ki je v cerkvi spredaj levo.

LENARTOVO 2018
Bliža se slovesni praznik sv. Lenarta (6. 11.). Nedelja, ki je prva v mesecu in zahvalna, 4. 11., bo hkrati tudi LENARTOVA. Kot vsa leta, jo bomo prav tako tudi letos praznovali v veliki hvaležnosti. Po vseh svetih mašah bo OFER – DAROVANJE za potrebe samostana in cerkve. Vsak bo mogel dobiti tudi tradicionalno knjižico Sklenili smo krog – od Lenarta do Lenarta. Hvala uredniškemu odboru: Jerci Božič Kranjec, ki je prispevke zbrala in uredila ter Sabini Devjak Novak in Mihu Vrbincu ter župniku, ki so posamezne dogodke oblikovali v pisni in slikovni obliki.

ČIŠČENJE CERKVE
3. 11.: Ragovo in Krka.

PO VRSTI ZAPISANO, KAJ NAS ČAKA V TEM TEDNU
• LENARTOVE POČITNICE: skupina mladih, skupaj z župnikom, pripravlja za otroke Lenartove počitnice v ponedeljek (29.10.) in torek (30.10.)

• MOLITVE MLADIH V LOČNI: že tradicionalno se 31. 10. zvečer ob 20h dobijo mladi iz našega mesta v pokopališki cerkvici v Ločni k molitvi.

• SLOVESNI PRAZNIK VSEH SVETIH – 1. 11.: svete maše bodo kot ob nedeljah; pa tudi popoldan ob 15h na treh naših podružničnih pokopališčih. Sveta maša ob 14h je tudi v Srebrničah in Ločni.

• DAN SPOMINA NA NAŠE VERNE RAJNE: vabljeni k sveti maši ob 8h in 18h. Na šmihelskem pokopališču je sveta maša tudi ob 8. uri. Popoldan ob 16h pa je sveta maša za rajne duhovnike in škofe v Ločni.

• MOLITVE ROŽNIH VENCEV ZA RAJNE: tako 1. kot 2. se dobimo ob 17h v naši cerkvi, da bomo zmolili dva dela rožnega venca in po sveti maši še dva. Pridite k molitvi, da izmolimo in izprosimo rajnim nebes.

• POPOLNI ODPUSTEK: milostni dar Cerkve, ko nam Bog odpušča častne kazni, moremo prejeti v prvih osmih dnevih novembra, če smo pobožno prejeli zakramente: spoved in obhajilo, nismo navezani na greh, ter smo obiskali pokopališče ter molili po papeževem namenu: vero, očenaš in zdravo Marijo.

• LENARTOVO – NEDELJA, 4. 11.: priporočamo se za sladke dobrote, pa tudi za vinsko kapljico; prinesite v klošter v soboto, 3.11., do 18h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.