3. NEDELJA MED LETOM, 27. 1. 2019 – nedelja Svetega pisma

OZNANILA PDF – notranjosti

OZNANILA PDF – zunanjost

NEDELJA KNJIGE VSEH KNJIG

O Nedelji Svetega pisma
Nedelja Svetega pisma je praznik Svetega pisma. Najprej želi biti zahvala za Gospodov dar, da nam “razlaga pismo”, prav kakor je praznik Svetega Rešnjega telesa zahvala za dar, da nam “lomi kruh”. Misel iz evharistične molitve pri mašah za različne potrebe nas postavi v Emavs, pred učenca, ki sta prepoznala Jezusa – po lomljenju kruha (Lk 24,30-31). Naj ob branju in poslušanju Svetega pisma tudi naša srca zagorijo, da bomo lahko prepoznali, kaj Gospod danes pričakuje od nas.
Nedelja Svetega pisma je praznik vseh tistih, ki se še posebej posvečajo njenemu razlaganju in branju pri bogoslužjih, v različnih medijih, na duhovnih vajah in izobraževanjih, po skupinah in domovih. Spomnimo se bogate svetopisemske dediščine, ki jo imamo Slovenci in ki nam je danes lahko v veliko spodbudo in navdih. Hkrati je to priložnost hvaležnega spomina na prevajalce, pisce razlag in komentarjev, izdajatelje različnih bibličnih pripomočkov ter še na mnoge druge, ki se posvečajo oznanjevanju Božje besede.
Vzeto iz
https://katoliska-cerkev.si/nedelja-svetega-pisma-2019

DAN POSVEČENEGA ŽIVLJENJA
Redovnice in redovniki novomeške škofije bomo dan posvečenega življenja 2019 obhajali v Šentjerneju, 2. februarja, ob 10. uri.
Srečanje bo pod geslom »Ker je tudi mene osvojil Kristus« (Flp 3,12). Pričelo se bo ob 9.30 uri z molitvijo in sv. mašo, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan, ter nadaljevalo z druženjem.

BLAGOSLOV SV. BLAŽA – 3. 2.
Letos obhajamo god sv. Blaža na nedeljo. S tem svetnikom je povezan blagoslov na njegovo priprošnjo, ki naj nas obvaruje bolezni v grlu in vsakršnega drugega zla. Blagoslov bomo delili po vseh svetih mašah.

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2019
Pričnemo v soboto, 2. 2. ob 17h z molitvijo serafinskega rožnega venca v lurški kapeli in nadaljujemo s sv. mašo ob 18h. Letos pod naslovom Frančišek, naš spremljevalec na poti, posvečena bo 550- letnici prihoda frančiškanov v Novo mesto.
PRVI DAN bo z nami kapucin, br. Matej Nastran; po sv. maši bo koncert “QUATUOR VOCUM” (latinsko “štirje glasovi”). Slišali boste pester vokalni program – od božičnih motetov iz zbirke Opus musicum in madrigalov iz zbirke Harmoniae morales renesančnega mojstra Jakoba Gallusa do črnskega gospela in džezovskih balad. DRUGI DAN, v nedeljo, 3 .2. pa bo večerno sv. mašo ob 18h daroval minorit p. Slavko Stermšek.

ČIŠČENJE CERKVE
2. 2.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

• DNEVI, KI NAS POSVEČUJEJO: četrtek pred prvim petkom (31. 1.), prvi petek, (1.2.) in prva sobota (2.2.) – pobožno molimo pol ure pred večerno sv. mašo (17.30). in sprejmimo zakramente: sv. spoved in obhajilo.

• PRVA NEDELJA V MESECU – 3. 2. : darovi so namenjeni za našo cerkev in samostan; po dopoldanskih svetih mašah sledi druženje v Lenartovi dvorani.

• DRUŽINA V VSAK SLOVENSKI DOM: 3. februarja 2019 bo izšla prenovljena številka Družine, ki bo obogatena z novimi vsebinami in sodobnejšo podobo. Izkoristite priložnost, saj bodo to nedeljo na voljo posebne naročilnice, ki vam bodo omogočile prejemanje treh zaporednih številk tednika brezplačno, ob tem vam bomo poklonili priložnostno darilo (prejmejo ga tudi vsi naročniki skupaj z Družino): kuharsko knjižico Praznične dobrote.

• ZAHVALA ŽUPNIKA P. KRIZOSTOMA: iskrena hvala za izražene besede sočutja ob poškodbi in bolezni ter za vse čestitke ob praznovanju abrahama; predvsem pa za vse molitve. Vsaka preizkušnja in praznovanje je priložnost za še večjo medsebojno povezanost in sodelovanje.

• ANTONOVO ŽEGNANJE NA VELIKEM SLATNIKU: minulo nedeljo, 20.1., ste ob zelo lepi udeležbi na Velikem Slatniku pri ofru in ob licitaciji suhomesnih izdelkov darovali za obnovo slatnske cerkvice preko 1.700 € – BOG POVRNI!

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: avtobus se hitro polni zato pohitite s prijavami-. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€. Še so na voljo lističi s programom romanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.