29. nedelja med letom – 21. 10. 2018 – MISIJONSKA

OZNANILA PDF

PROGRAM MESTNEGA MISIJONA

 

POSLANI SMO VSI

Na koncu vsake svete maše duhovnik reče: »Pojdite v miru.« Ta stavek v bistvu pomeni: SVETA MAŠA JE KONČANA, POJDITE, POSLANI STE, DA SVETO MAŠO ŽIVITE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU. Ob misijonski nedelji ja ta stavek še kako aktualen: POJDITE IN BODITE MISIJONARJI. Niso misijonarji samo tisti, ki misijonarijo na različnih kontinentih, ampak smo misijonarji vsi kristjani.
V teh dneh potema v Vatikanu sinoda o mladih pod naslovom Mladi, vera in razločevanje poklicanosti. Papež Frančišek je zato v letošnji poslanici pod naslovom Skupaj z mladimi ponesimo evangelij vsem! med drugim zapisal: »Tudi vi mladi ste po krstu živi udje Cerkve, in skupaj smo poslani, da ponesemo evangelij vsem. Vi se odpirate življenju. Rast v milosti vere, ki nam je bila posredovana po zakramentih Cerkve, nas prevzema v tok mnogih generacij pričevalcev, v katerem modrost tistih, ki imajo izkušnje, postane pričevanje in spodbuda za tiste, ki se odpirajo prihodnosti. In novost mladih postane obenem opora in upanje za tiste, ki so blizu cilja svoje poti. Cerkev gradi medgeneracijske mostove v sobivanju različnih življenjskih obdobij, v katerih vera v Boga in ljubezen do bližnjega predstavljata dejavnika globoke povezanosti. Ta prenos vere, ki je srce poslanstva Cerkve, se torej dogaja po »okužbi« ljubezni, ko veselje in navdušenje izražata na novo odkrit smisel in polnost življenja. Privlačno širjenje vere torej terja odprta srca, ki jih razširja ljubezen. Ljubezni ne moremo postavljati meja: močna kakor smrt je ljubezen (prim. Vp 8,6). To vodi v srečevanje, pričevanje, oznanjevanje; ustvarja občestvo ljubezni do vseh, ki so daleč od vere, do nje brezbrižni, včasih celo nasprotni ali sovražni. Človeška, kulturna in verska okolja, ki so še vedno oddaljena od Jezusovega evangelija in zakramentalne navzočnosti Cerkve, predstavljajo skrajne bivanjske periferije, »skrajne meje sveta«, h katerim so poslani Jezusovi učenci od njegove velike noči in z gotovostjo, da je Gospod vedno z njimi (prim. Mt 28,20; Apd 1,8).«

MISIJON V NAŠEM MESTU
PROGRAM MESTNEGA MISIJONA
V prihodnjih dneh boste preko pošte prejeli misijonski program; lahko ga boste dobili tudi na mizicah za verski tisk. Prelistajte in preberite ga. Izredno bogat je in skrbno pripravljen za vse vas. Že danes si rezervirajte čas, da boste kolikor lahko, prisotni pri čim več dogodkih misijona, predvsem pa pri vsakodnevni sv. maši.

HVALA vsem, ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik za stroške našega misijona, ki je v cerkvi spredaj levo.

ČIŠČENJE CERKVE
27. 10.: Ragovska ulica, Jakčeva in Maistrova.

OZNANILA IN POVABILA

• DEKANIJSKA REVIJA PEVSKIH ZBOROV: danes ob 16h popoldan bo v župniji Prečna dekanijska revija župnijskih pevskih zborov; predstavilo se bo devet zborov. Lepo vabljeni!

• SREČANJE ZA FANTE IN MOŽE: v torek, 23. 10., ob 20h v Lenartovi dvorani – lepo povabljeni.

• DUH ASSISIJA: duhovni tok je stekel po letu 1986, ko je, sedaj že sveti, papež Janez Pavel II. zbral predstavnike različnih veroizpovedi, da skupaj molijo za mir na svetu. Od takrat naprej se vsako leto frančiškovi bratje in sestre spomnimo tega velikega dogodka in k molitvi vabimo vse ljudi dobre volje, da se nam pridružijo. Za vso Slovenijo bo letos tak dogodek, ki je povezan tudi z mladinsko in otroško različico Podaj mi roko, v Novi Gorici na Kostanjevici, župnija NG – Kapela. Kdor se želi udeležiti tega dogodka, naj stopi v kontakt s p. Krizostomom. Vabljeni!

• NOVEMBRSKA PISMA: kuverte s pismom, na katerega napišite vaše drage rajne, so vam na voljo na klopeh ali na mizicah za verski tisk; čim prej jih vrnite v zakristijo ali v nabiralnik pred župnijsko pisarno.

• SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE: prvo srečanje bo v ponedeljek, 22. oktobra, ob 16.45 v Klarini učilnici.

• LENARTOVE POČITNICE: za vse učence veroučne šole pripravljajo naši mladi dvodnevne Lenartove počitnice od 29. do 30. 10.. Otroci naj čimprej oddajo prijavnice, ki jih dobijo na mizicah za verski tisk ali pri svojem katehetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.