1. november – OBVESTILA ZA ŽUPLJANE IZ PODRUŽNIC: Smolenja vas, Potov Vrh in Veliki Slatnik

****Dragi župljani naših treh podružnic, kjer je poleg cerkve tudi pokopališče.

OBVESTILO – PDF

Spoštovani, dragi bratje in sestre!

 

Bratje iz kloštra sv. Lenarta, ki vodimo Župnijo Novo mesto – Sveti Lenart, kateri pripada tudi Vaša podružnica, Vam želimo sporočiti:

 

  1. Že v prvem valu epidemije smo vsak dan molili rožni venec za vse Vas in darovali svete maše, za katere ste darovali – tako delamo tudi sedaj.

 

  1. Žal se ne moremo srečevati pri sveti mašah. Vabimo in spodbujamo pa Vas, da, kolikor je v Vaši moči, poskrbite za duhovno življenje: vsakdanja molitev in tudi spremljanje sv. maše preko spleta ali TV. Dobro je, da tudi kaj preberete o naši veri in Cerkvi, predvsem pa molite za Cerkev in papeža.

 

  1. Za sv. maše lahko darujete osebno, preko telefona ali internetne strani info@nm-kloster.si. Dar lahko nakažete na spodnji TRR.

 

  1. Seveda, sedaj, ko ni nedeljskih maš, tudi ni redne nabirke. V kolikor želite kaj darovati za nas, lahko darujete na TRR 56 0297 0009 2265 498 – NLB. HVALA ZA VSAK DAR!

 

  1. Na naši spletni strani spremljajte dogajanje v župniji in prebirajte razna obvestila nm-kloster.si. Tudi to jo je koristna povezava med nami.

 

  1. V kloštru v cerkvi imate možnost vsak dan prejeti sv. obhajilo ob 8h in 18h. Pred delitvijo svetega obhajila pa morete prejeti tudi zakrament svete spovedi.

 

  1. Vabimo Vas, da poskrbite za starejše in bolne. Najbolje je, da nas kar pokličete na telefon in bomo prišli k njim na dom – 07-338-14-10.

 

  1. november je slovesni praznik Vseh svetih. Posamezniki in družine, obiščite svoje grobove! Skupne molitve in blagoslovi letos odpadejo. Bo pa duhovnik v nedeljo, 1.11., ob 15h, sam blagoslovil vse grobove; v zvoniku pa se bodo to uro oglasili zvonovi. – Takrat res povabljeni k molitvi!

 

  1. V dnevih preizkušnje radi molimo zase in drug za drugega!

 

  • Pazite na svoje zdravje in zdravje drugega!

 

Še enkrat hvala, ker skrbite za nas in za nas molite!

Bratje iz kloštra Vam pošiljamo  blagoslov!

Mir in vse dobro!

Oktober 2020

Patri: Tomaž, Krizostom, Marko in Peter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.