1. adventna nedelja – 2. 12. 2018

OZNANILA PDF

VSO ZEMLJO TEMA KRIJE..

Dolgi so decembrski večeri in še daljše so noči. Zato ena najbolj znanih adventih ljudskih pesmi poje –
Vso zemljo tema krije in spijo rožice,
a Cerkev v čast Marije, obhaja zornice.
V teh dneh pa kliče nas,
v teh dneh pa kliče nas.
K Brezmadežni Devici,
adventi, sveti čas.
Dragi bratje in sestre, v najkrajšem času cerkvenega leta – adventu, pričenjamo novo Cerkveno leto. Adventni čas je čas priprave na prihod Odrešenika, na rojstvo Božjega Sina – Boga, Jezuščka. Kako ne bi bili veseli in kako ne bi zatrepetalo naše srce, ki je prevečkrat polno nemira tega sveta.
Za nami je čudovito misijonsko dogajanje. Naj bo zaradi tega letošnji advent drugačen od prejšnjih. Ne prepustimo se motiti vsemu zunanjemu blišču trgovske ponudbe. Vzemimo v roke Sveto pismo, en stavek in ga premišljujmo. Vsak dan kaj kratkega zmolimo ob adventnem venčku, tem čudovitem znamenju. Za vse otroke veroučne šole, pa tudi za druge imamo adventne koledarje, ki so nam jih poslali iz Misijonske pisarne. Za vsak dan je v koledarju zgodba, odlomek Božje besede in spodbuda za življenje. Na sredini pa je hranilnik, v katerega naj zažvenketajo prihranki, ki so namenjeni akciji »Otroci za otroke«. Vsi zahrepenimo po odrešeniku, ki je tudi za vse nas Tolažnik – Pridi, Gospod Jezus!

HVALA
Za nami je sveti misijon pod naslovom: Jezus, daj mi žive vode! Hvala Vam za vse Vaše darove, ki ste jih namenili pri nabirki pred 14. dnevi, preko 1.800 € in minulo nedeljo v dvorani Leona Štuklja, preko 3.500 €. Brez vaše velikodušne pomoči v takšni ali drugačni obliki, ne bi zmogli izpeljati tako velikega projekta. Hvala vsem pevcem naših zborov, zborovodjem in organistom, sodelavcem Župnijske karitas, članom Župnijskega pastoralnega sveta, FLM, ministrantom, skavtom in vsem drugim. Vsak je prispeval kamenček v misijonski mozaik celoletnega dogajanja, saj smo ravno pred enim letom prižgali misijonsko svečo. Simbolično je sedaj ugasnjena, v resnici pa naj misijon kot plamen vere gori v naših srcih, ter daje vsem nam moči za krščansko pričevanje.

BREZMADEŽNA
V teh dneh je 9-dnevnica v čast Brezmadežni. Vsa lepa si Marija… antifona, ki opeva Marijino čistost, Marijino lepoto. V soboto, 8. 12., bo njen slovesni praznik – Brezmadežno spočetje device Marije. Prav lepo povabljeni k sveti maši ob 8h in 18h, ki bo že od 2. adventne nedelje.

ČIŠČENJE CERKVE
8.12.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

OZNANILA IN POVABILA

• VEROUK: jutri, v ponedeljek, 3. 12., je verouk po veroučnem urniku.

• SREČANJI: v ponedeljek, ob 19h se dobijo člani in članice ŽPS, v torek po večerni sveti maši pa sodelavci Župnijske karitas.

• MIKLAVŽEVANJE: našo župnijo bo sv. Miklavž obiskal v sredo, 5. 12. ob 16h. Otroci so mu pod vodstvom Nike pripravili igrico. Hvala Niki Molan za napisano igro in režijo; otrokom pa za njihov trud, da so se naučili in jo izvedli. Miklavževa dobrota naj nas razveseli in nagovori, da bomo tudi mi dobri drug do drugega.

• SV. NIKOLAJ ALI MIKLAVŽ – 6. 12.: je zavetnik naše novomeške stolnice. Ta dan je v stolnici celodnevno češčenje Najsvetejšega, lepo povabljeni. Še posebej pa k slovesnemu sklepu in sv. maši ob 18. uri, ki jo bo daroval stolni kanonik, prelat dr. Janez Gril.

• ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA: pridite, molimo pred Najsvetejšim ob 17.30, pol ure pred sv. mašo.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 27. 4. do 1. 5. 2019: danes, 2. 12., pričenjamo sprejemati prijave za na romanje, ko se bomo skupaj zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorstka. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 100€.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.