2. adventna nedelja – 9. 12. 2018

OZNANILA PDF

 

2. ADVENTNA – JANEZ KRSTNIK V PUŠČAVI

Začetek tretjega poglavja v Lukovem evangeliju zveni kot kraljevska listina, ki posebno pomemben dogodek hoče čim natančneje postaviti v okvir časovnega dogajanja, da bi si ljudje lažje zapomnili: v petnajstem letu vladanja cesarja Tiberija (14-37), Pilat upravitelj v Judeji (26-36), sinova Heroda Velikega, Herod oblastnik v Galileji (4 pr. Kr-39 po Kr.), njegov brat Filip oblastnik v Itureji (severovzhodni del Palestine 4 pr. Kr-34 po Kr.), veliki duhovnik Kajfa (18-36) in njegov vplivni tast Hana (6-15) – takrat se začne neposredna priprava na dogajanje, ki je po prerokih živo v zavesti izraelskega ljudstva: Odrešenik prihaja, z njim za človeka prihaja odrešenje.
Program Janeza Krstnika:
• spreobrnite se, sebe, ne spreobračanje drugih;
• poskrbite za red v svoji hiši, v sebi, ne tarnajte, v kakšnih razmerah živimo, kakšni so časi, kaj pravijo ljudje;
• ne očitajte le drugim napake, očitanja nič ne koristijo, sami ravnajte vestno, danes, tukaj.

Misli p. Metoda Benedika OFMcap

Janezov program se nanaša na pregovor: Najprej pometi pred svojim pragom, potem pojdi k sosedu! Pojdimo (k sebi) torej pogumno in z odločenostjo v drugi adventni teden.

HVALA
Na 1. adventno nedeljo ste pri vseh mašah darovali za Karitas – nabralo se je preko 2.200 €. Hvala vsem darovalcem in vsem sodelavcem Župnijske karitas. V svojo sredo vabijo nove sodelavce. Z lepo izdelanimi vizitkami in adventnimi venčki so sodelavci zbrali za potrebe Karitas 702€. Bogu hvala za pridne roke!
Na Velikem Slatniku je bila v nedeljo, 2. 12., zadnja zahvalna nedelja, ki je zaradi zaključka misijona v novembru odpadla. Hvala za darove v obliki darovanega denarja in pri ofru 325€ ter v obliki materialne bire, ki je bila pripeljana v klošter.
ŠE ena HVALA za nazaj, ko je bila zahvalna v Smolenji vasi, v nedeljo, 18. 11.; tudi tam ste pri ofru nabrali 220€ in veliko dobrot, ki so bile zbrane – Bog povrni.

JASLICE
Naši pridni jasličarji iz vrst FLM – Frančiškove Lenartove Mladine, bodo prihodnji vikend pričeli s postavljanjem letošnjih jaslic.

MARIJA ROMARICA
Tudi letom bo romala Marija romarica od družine do družine. Lahko se pri eni družini zbere več družin. Prvi večer se poda na romanje v soboto, 15. 12. Prosimo, prijavite se v zakristiji za prejem Marijinega kipa.

ČIŠČENJE CERKVE
15. 12.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

• PRVOOBHAJANCI – 1. SVETA SPOVED: od minulega petka 7. 12. do današnje nedelje, 9. 12., so bili prvoobhajanci na duhovnih vajah na Sveti Gori, kjer so prvič obhajali zakrament svete spovedi; z njimi je bilo lepo število mladih animatorjev. Radi molimo za vseh 32 prvoobhajancev in za njihove družine, da bi jim vera pomagala k lažjemu in polnejšemu življenju.

• RAZPOROČENI – LOČENI V CERKVI: v torek, 11. 12., bo ob 19.30 ponovno srečanje za vse, ki so »morali« v svojem življenju objeti križ razporočenosti ali ločenosti v njihovem zakonu. Na zadnjem misijonu je bilo srečanje tudi za njih. V naši župniji pa se lahko dobivajo mesečno. Lepo povabljeni!

• LETNI KONCERT GLASBENE ŠOLE bo v četrtek, 13. 12., ob 16h v naši cerkvi.

• SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE: četrtek, 13. 12., ob 18h.

• DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE: samo še danes se lahko prijavite za duhovne vaje za družine, ki bodo v Nazarjah v Savinjski dolini prihodnji vikend od 14. do 16. 12. Poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok!

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: danes, 2. 12., pričenjamo sprejemati prijave za na romanje, ko se bomo skupaj zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.