Oznanila za praznik Gospodovega rojstva, 25.12.2016

OZNANILA PDF

BOŽIČ JE DANES

Dragi bratje in sestre!
Rojstvo Boga je praznik, ko smo lahko resnično vsi veseli. Vse zapuščenosti in odtujenosti, vse preizkušnje in bolezni, vse trpljenje in smrt dobivajo z današnjim praznikom nov pomen in vsebino. Nihče, ki se znajde v prej zapisanih stanjih, ni sam in zapuščen, ampak je z njim Bog – Emanuel, kar pomeni BOG Z NAMI !

Bratje frančiškani v kloštru novomeškega samostana Vam iz srca želimo milostne in blagoslovljene božične praznike v krogu svojih najbližjih. Četudi zmanjka besed, naj spregovori bližina sočloveka. Voščilo naj doseže tudi vse trpeče, osamljene in kakorkoli preizkušene. Vsi ste prisotni v naših molitvah.

JASLIČARJI – HVALA
Benjamin Drenik in Eva Vovko ter druge roke naših mladih (FLM) so postavile letošnje velike župnijske jaslice. Iskrena hvala!

26. 12. – SV. ŠTEFAN
Na praznik prvega mučenca, ki je za nas Slovence tudi državni praznik samostojnosti in enotnosti, bodo sv. maše ob 8., 10. in 18. Uri. Po večerni maši bo božični koncert, ki ga pripravlja Glasbena šola Novo mesto. Drugi dan božiča je priložnost, da sporočilo praznika ponesemo od domačih ognjišč k našim sorodnikom, znancem in prijateljem.

28. 12. – SV. NEDOLŽNI OTROCI
Spomin otrok, ki so v Betlehemu in okolici umrli zaradi rojstva Jezusa, je danes spomin na preštevilne otroke, ki morajo umreti že pred rojstvom; pa ne zaradi bolezni, ampak, ker se je človek odločil, da jih ne bo sprejel. V Sloveniji je takih nerojenih – splavljenih otrok, vsako leto 4000. Zato se Zavod ŽIVIM trudi, da bi vsako leto pridobili 4000 ljudi, ki bi duhovno posvojili te otroke in zanje molili 9 mesecev. Na mizicah ob izhodu iz cerkve lahko vzamete majhne kartončke, na katerih je napisana molitev.

31.12. – SV. SILVESTER – HVALA
Zadnji dan koledarskega leta je lepa priložnost, da izrečemo Bogu in drug drugemu hvala. Hvala vsem župnijskem sodelavcev, dobrotnikom našega samostana in župnije. Vseh vas je zelo veliko zato naj bo hvala iskreno položena pred Boga za vse. Hvala vsem, ki ste nam voščili za praznike in nenazadnje hvala za vso »biro« v obliki denarja, kolin in drugih dobrot. Tudi to kaže, da smo med seboj povezani.

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA
Vabljeni vsi, ki ste krščeni od 10.9. 1967 do 6.11.1968 – torej v 1. letu naše župnije, pred 50. leti – da pridete k maši v nedeljo, 8. 1., ob 11.30. Skupaj se bomo Bogu zahvalili za milost sv. krsta.

ČIŠČENJE CERKVE
31. 12.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

* * * * * TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT * * * * *
FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA Z ORKESTROM
bo danes, na božični dan, 25. 12. ob 18.45.
VABLJENI – VSTOPNINE NI!

VERSKI TISK: eni ste nanj naročeni (lahko v pisarni vplačate naročnino za leto 2017!), drugi ga morete kupiti. Praznična dvojna številka Družine in druga literatura Vam je ponujena v branje in premišljevanje. Lahko si za 5,50 kupite tudi revijo JASLICE, kjer so predstavljene tudi naše lanskoletne jaslice.

• CENE NAROČNIN: Družina – 101,40 € (če plačamo do konca januarja 2017 pa le 98,80 €), Ognjišče – 30,90 € (naročniki po pošti 31,70€), Misijonska obzorja – 9 € in Mohorjeva zbirka (šest trdo vezanih knjig) – 46 €.

• VEROUK pričnemo po BOŽIČNO-NOVOLETNIH počitnicah čez 14 dni v ponedeljek, 9. januarja 2017.

• IZLET – OGLED JASLIC: vabljeni na ogled jaslic drugod po Sloveniji. Izlet načrtujemo za soboto, 7. 1. Ogledali si bomo prenovljeni muzej jaslic na Brezjah, Tekčeve jaslice v Tržiču in morda še kje. Odhod avtobusa je iz Kandije ob 8. uri; cena je 10€.

• PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave že zbiramo. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije. Program je priložen oznanilom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.