OZNANILA za nedeljo Jezusovega krsta, 11.1.2015

OZNANILA v PDF

BOŽJI OTROCI SMO IN BOG NAS JE VESEL!
Vsakoletno obhajanje praznika JEZUSOVEGA KRSTA nas spomni na Božje otroštvo. Spomni nas tudi, da smo zaznamovani, da smo pri krstu oblečeni v Kristusa – belo oblačilo – in zaradi tega sveti in ljubljeni. Današnja nedelja naj bo nedelja hvaležnosti za Božjo – krstno milost. Poiščimo krstno svečo ali drugo svečo in jo prižgimo, ter se z molitvijo Bogu zahvalimo za starše in krstne botre, ki so nam omogočili vstop v Cerkev in na pot, ki se konča v nebesih.

STATISTIKA ZA LETO 2014
(v oklepaju so podatki za leto 2013)
KRSTOV je bilo 55 (51): 26 dečkov in 29 deklic; 24 iz cerkvenega zakona, 6 iz samo civilnega zakona in 25 jih je bilo rojenih v izvenzakonski skupnosti.
POGREBOV je bilo 60 (60): 28 moških in 32 žensk: previdenih je bilo 30, ostalih 30 je umrlo brez zakramentov. Najstarejši moški je bil star 99 let in ženska 100 let. Najmlajša ženska je bila stara 51 let in moški, nekrščeni otrok, star dobri 2 leti.
POROK je bilo pri nas 9 (12).
OBHAJIL je bilo razdeljenih pri nas 73.400.


HVALA ZA DAROVE na prvo nedeljo v mesecu januarju; nabralo se je dobrih 2.200 €. Kmalu bo urejena tudi klančina za vozičke.

Otroška adventno-božična akcija OTROCI ZA OTROKE je končana; otroci naj čim prej prinesejo k verouku zbran denar v hranilnikih.

V ponedeljek, 12.1. ob 19. uri, je januarska seja ŽPS v Lenartovi dvorani.

V četrtek, 15. 1. po večerni maši, bo sestanek SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS.

PRVOOBHAJANCI gredo od 16. do 18.1. s katehetom p. Krizostomom in animatorji na DUHOVNI VIKEND na Sveto Goro, kjer bodo opravili tudi PRVO SVETO SPOVED. Podprimo jih z molitvijo!

V soboto, 17. 1. ob 10. uri, je v Šmihelu PRVO SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE.

V nedeljo, 18. 1. po večerni maši je BOŽIČNI KONCERT ArtVoicess iz Grosuplja.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino. Povabljeni ste, da obnovite NAROČNINO za Družino, Ognjišče in Mohorjevke.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 17. januarja 2015, so na vrsti župljani iz ulic: Ivana Roba, Drejčetove poti, Poti na Gorjance, Na lazu, Knafelčeve in Avšičeve. Zadnji dve soboti skoraj ni bilo čistilcev razen tistih, ki so »morali priti« – birmanci. Posebej v zimskih mesecih je pomembno, da se cerkev sproti očisti sledov snega in soli.

MLADI – FLM
Božični čas je bil pester tudi za FLM. Postavili smo jaslice (Gašper Muhič ) in pripravili program pred polnočnico. Eno popoldne smo uživali v kepanju ter postavili velikega snežaka. Kar nekaj nas je pelo na božičnem koncertu komornega in otroškega zbora, novo leto pa smo nekateri pričakali v Pragi – na evropskem srečanju mladih. KK FLM pa se lahko pohvali s prvo zmago v letošnji sezoni.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET – Sklepi 5. pole – ŽIVA OBČESTVA:
1. Ustanovitev skupine za razporočene.
2. Preverba skupin za tedensko čiščenje cerkve.
3. Ustanovitev rekreacijske skupine.

PRVOMAJSKO ROMANJE v ASSISI bo od nedelje 26. 4. do srede 29. 4. 2015. V letu posvečenega življenja, organiziramo z romarsko agencijo Aritours župnijsko romanje v Frančiškovo mesto Assisi. Prijave že sprejemamo. Ob prijavi je potrebno vplačati 100€. Romanje je primerno za družine in zakonske pare ter druge.

FRANČIŠKANI V SV. DEŽELI:
– varujemo svete kraje v imenu katoliške Cerkve
– sprejemamo romarje
– izvajamo arheološka dela
– vzdržujemo šole z več kakor 10.000 učenci
– vodimo Biblično fakulteto v Jeruzalemu (STUDIUM BIBLICUM)
– opravljamo karitativno delo med ubogimi
– vodimo kristjane in druge ljudi na romanja v Jezusovo domovino

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.